Szabadulószoba weboldalépítés – Neverland

Neverland weboldal wordpress megújítás készítés Budapest

Projekt részletei:
Ügyfél: Neverland Szabadulószoba és Bár, étterem – Budapest egyik legexklúzívabb étterme és szabadulószobája
Dizájn: JS Design – Strausz Johanna
Fejlesztés: otletiroda.hu
Szövegírás: Kreatív Kontroll – Tabajdi Enikő

Ismerősön ajánlásán keresztül kaptam meghívást Budapest egyik legexkluzívabb bár & szabadulószobájába, meglévő weboldaluk átalakításáról beszéltünk. Még sosem jártam itt, de a belépéskor egyértelmű volt számomra, hogy nagyon fontos számukra a profi megjelenés, minőségi anyagok használata (Amit egyébként az új oldalon mindezt meg is lehet nézni egy 3D-s online bejárás keretein belül.) A tulajdonos – Jozep – nagyon barátságos és nyitott minden profi megoldásra, így elég hamar megtaláltuk a közös hangot.

A szabadulószobák piacán elég nagy verseny mondható – főleg Budapesten, így a weboldalra is ráfért egy frissítés, ami már sokkal inkább képes megújulni, új tartalmakat megmutatni és könnyebb finomhangolni SEO szempontjából is.

Weboldal grafika

Minden tulajdonosnak van elképzelése, mit szeretne látni a weboldalán. A Neverland esetében a nagyon impozáns belépő teret kellett lemintázni, amiben Johanna grafikus volt segítségünkre, mivel ők már más grafikai anyagokkal is együtt dolgoztak. Több körön egyeztettük a készülő látványtervet, majd minden oldalt a megrajzolt grafikai tervek alapján készítettem el.

Az összehasonlító képeken látható, hogy az előző oldalnál még a tartalom lapszéltől lapszélig terjedt, ami már a 15″ monitoron is nagyon furcsán hat az emberre, tolakodó lesz rajta tartalom, mindig szükség van kifutóra weboldalak esetében is.

Előtte utána képernyőkép a főoldalról
weboldal készítés főoldal előtte utána képernyőkép

Weboldal tartalom

Fontos volt számunkra, hogy minél több információt tegyünk fel a weboldalra, így a fenti kép alapján is látható, hogy már a főoldalon is sokkal több mindenről kezdtünk el mesélni. Valamint a korábbi szöveg nem volt SEO technikailag jól használva, így a fontos és kevésbé fontos részeket nem tudta a Google jobban indexelni.

Rendbe szedtük a láblécet, így meg tudjuk már mutatni a több száz 5 csillagos értékelést, közösségi felületeket linkeltünk és a gyors navigáció is sokat segít a felhasználóknak.

Blog oldalt hoztunk létre, ahol be lehet számolni sok sok érdekességről – például házi vetélkedőt tartottak vloggerek a Neverland szabadulószobákban. Korábban nem volt lehetőség ezeket a YouTube videókat és élménybeszámolókat beilleszteni, megmutatni, linkelni.

SEO Keresőoptimalizálás

Weboldal készítés során fontos volt, hogy olyan tartalmat adjunk a felhasználóknak, amit értékesnek tartanak, és technikailag a Google számára is megfelelő. Mivel néhány aloldal címe megváltozott, ezért a korábbi oldalakat 301-es átirányítással megtartottuk, és az új oldal publikálása után egyből kértem egy Google újraindexelést, ami pár nap alatt lefutott.

SEO eredmény. Láthatod, ahogy némi hezitálás után egyre több és több találatot kapott az oldal a megújulás után (szürke pontozott vonal), 2 hónap alatt megduplázódott a keresőben a megjelenések száma (természetesen a pontos számokat nem tehetem közzé). Számottevő linképítés a második hónap vége felé kezdődött, amikor elkészültek az cikkek, így bővült a tartalom.

Szabadulószoba weboldalépítés - Neverland 1

Hírlevél rendszer

Az új weboldalra hírlevél rendszer is beépítésre került, így több helyen ott a lehetőség a feliratkozásra. Manapság ez már egyre kevésbé működik, ám így is gyarapodott szép számmal a feliratkozók száma, akiknek aztán automatikusan küldtünk néhány szívhez szóló üzenetet. Hasonló módon jártunk el az ExitPopUp-al is, így még több embert érünk el folyamatosan.

Az elkészült weboldalt ezen a linken tudod megnézni: neverland.hu

Felhasznált technikai megoldások:

✓ Weboldal megépítése grafikus tervei alapján [ Elementor ]
✓ Email automatika kialakítása [ Mailerlite ]
✓ Google ads és Facebook Pixel, remarketing előkészítése FB hirdetésekhez
✓ SEO Keresőoptimalizálás + tanácsadás
✓ Weboldal gyorsítása prémium megoldással [ WP Rocket ]
✓ Prémium biztonsági megoldások használata
✓ Több nyelv kialakítása
✓ Blog bejegyzések, tartalom marketing
A weboldalon folyamatosan dolgozunk együtt, hogy még jobb eredményeket érjünk el vele.

Képek a weboldalról
neverland-szabaduloszoba-kepernyokep1
neverland-szabaduloszoba-kepernyokep2
neverland-szabaduloszoba-kepernyokep3
neverland-szabaduloszoba-kepernyokep4
Matécsa Jonatán

Matécsa Jonatán

Wordpress weboldalak építésével, karbantartásával és/vagy tanácsadással segítem az induló, friss vagy jól haladó vállalkozásokat, így még több bevételt hoznak a weboldalak a tulajdonosaiknak. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem. Bízom benne, hogy sikerült új ötleteket adnom valamint közelebb érzed magad egy jó döntéshez!

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn

Hasznos olvasnivaló

2020 ingyenesen letölthető évtervező naptár havi felbontással

Évtervező naptár - Ingyenes letöltés

✓ Akár A4-A0 méretben is kinyomtathatod, nem fog szétesni!
✓ Magyar "pirosbetűs" ünnepek jelöléssel

Friss tartalom értesítő

Kapcsolódó bejegyzések

Inspirációt keresel?

Kövess minket Facebook-on, és minden érdekes és motiváló cikkről elsőként fogsz értesülni!

Csak egy kattintás: