Divi webshop átalakítás, frissítés – Kontrolldiéta

Kontrolldiéta főoldal Turú Balázs Divi Elementor váltás webshop csere

Projekt:
Ügyfél: Turú Balázs táplálkozási tanácsadó, sikeres személyes tréner a fogyni vágyók számára – ráadásul éhezésmentesen!
Dizájn: otletiroda.hu
Fejlesztés: otletiroda.hu
Szövegírás: Korábbi weboldal tartalmát tovább írtuk
Kivitelezési idő: 12 nap

Ebben a bejegyzésben egy meglévő Divi wordpress oldal átalakításának főbb lépéseit találod meg. Balázst 7-8 éve ismertem meg (Turú Balázs, Kontrolldiéta éhezésmentes diéta alapítója), amikor edzőterembe kezdtem el járni Kiskőrösön. Elsőre szimpatikus és barátságos volt, profi volt a terem vezetésében és az edzésekben is, emberi kapcsolatokban – de akkor még egyikünk sem gondolta, hogy sok évvel később újra közösen fogunk együtt dolgozni.

Vállalkozás témája, profilja

Balázs a személyi edzések során felismerte, hogy míg a testépítők és hétköznapi izmot építők nagy figyelmet fordítanak a hosszú távon is tartható táplálkozásra, addig a fogyni vágyó klienseik maximum 1-3 hétig tartható étrendet követtek az edzések mellett, így hosszú távon újra vissza eshetnek abba hétköznapi mókuskerékbe, ami hónapok/évek alatt a felesleges súlytöbbletet okozta, yo-yo effektus van. Ennek a problémának a megoldására keresett válasz közben alakult ki a Kontrolldiéta.

Divi weboldal átalakítás

Miután a módszer kiforrta magát, weboldalra volt szükség, ami el is készült Balázs számára még 2017 év végén. WordPress alapon Divi témára épülő webshopon kezdte el az értékesítést, ami az elején jól ment, de a kezdeti lelkesedés után a konverzió és a webhelyen történő vásárlás stagnálni kezdett, miközben a Facebook oldal követői és bejegyzései elérési számai folyamatos növekedést mutattak. Így kerültünk kapcsolatba Balázzsal.

Webshop gyorsítás, biztonság

A teljesség igénye nélkül számos beállítás módosítására volt szükség, hogy biztonságosabb és gyorsabb legyen a weboldal. Többek között a tárhelyen bekapcsoltam a gzip tömörítést, upgradeltem a PHP verziót 5.6-ról 7.3-ra, beállítottam a Favicion-t, ami a mobil és asztali Google kereséseknél is látható már. Megadtam a meta adatokat minden oldalhoz és számos olyan SEO beállítást is elvégeztem, ami alapján jobb besorolást kapott egy-egy oldal sebességben és olvashatóságban is.
Webshopként még a pénztár oldalon is látható volt az oldalsáv, ami konverzió csökkentő tényező, és nem volt “dupla pipa” a vásárláskor (külön kell fogadni az ÁSZFet és az adatvédelmet is).
Ezen kívül beállítottam a tárhelyen a napi biztonsági mentést, mert nem készült az oldalról semmilyen mentés sem. Biztonsági bővítmény is telepítésre került, ami többek között blokkolja az “admin”-ként történő bejelentkezési próbálkozást, és maximum 3 rossz próbálkozást enged – így a túlterheléses támadások lehetősége is csökkent.

Ezeket a beállításokat szükséges volt nagyon gyorsan elvégezni, már jelentősen javult az oldal teljesítménye arra a 2-3 hétre is, amíg az új weboldal elkészül. Valamint a kész oldalt már egy szupergyors felhő alapú VPS-re vittük [ Cloudways ], így ott már nem kellett ezekkel a beállításokkal bajlódni. Gyorsabb weboldal, jobb felhasználói élmény, jobb Google keresési találati eredmény.
Azonban ennél még jobb eredményt szerettünk volna, ezért Divi-ről Elementorra váltottunk, és a háttérben elkezdtem felépíteni az oldalt újra a nulláról.

Gmetrix értékek – Előtte / Gyors javítás után

E-mail automatika
Szerencsére volt már integrálva hírlevél rendszer, ami gyűjtötte a feliratkozókat egy Lead magnettel. Probléma volt azonban, hogy ezek az e-mail címek csak begyűjtésre kerültek double optin módon, de semmilyen hírlevél automatika és egyszeri levél sem ment ki, így itt is találtam javítandó feladatokat, hogy még jobb konverzióval működjön ez az oldal is, sőt! Új Lead-megnetet is kitaláltunk menet közben, hogy segíteni tudjuk a fogyni vágyók életét, és értéket adjunk számukra.
Az új megoldással mérhetően többen adják meg az e-mail címüket és kérik az ingyenes értesítéseket – számokban ez 300-600% növekedés havonta. Az e-mail automatikát is felépítettem – főként edukációs jelleggel, így havonta több ezer embernek segítünk az egészséges és helyes táplálkozással – ami csodaszer nélkül mégis súlyvesztéssel jár.

Hogyan nézzen ki az új oldal?
Rengeteg magyar és külföldi oldalt néztem át, mert ők már bizonyára látják, milyen oldalszerkezet működik jól. Ezt a mini piackutatást ötvöztem a webshop termékleírási tapasztalatommal, így került kialakításra a főoldal, a termékek leírása és a pénztár oldal is.
A cél a konverzió növelése volt, ennek rendeltünk alá mindent – ami 2019-ben teljes mértékben elvárható.

Számos biztonsági és egyéb SEO-s beállítást/megoldást nem írok le az ügyfél érdekében – alapvetően minden iparágból csak 1 ügyféllel dolgozom, nem célom az ügyfeleim konkurenciáját is építeni.

Eredmény, profit, megtérülés, webshop

Minden befektetést megtérülő profitnak kell követni. Ebben az esetben (is) így történt, megérte a sok fáradtságos munka.
Április elején éles környezetbe helyeztem az új weboldalt, és az átadást követően az addigi legnagyobb rekord eladást produkálta – a következő hónapban pedig az előző rekord hónapot megduplázta.
A weboldal azóta még jobban teljesít a bemutatott lenti ábrához képest is.

Automatizálás – több bevétel, kevesebb munka
Cél volt, hogy amit tudunk azt automatizáljunk, mivel Balázs ideje véges. Éppen ezért automatizáltuk azoknak a termékeknek az értékesítését, amelyek nem járnak Balázs személyes/online tanácsadásával együtt, így 3-500% növekedés mellett minimálisan több emberi ráfordítást igényelt csak az oldal forgalomnövekedése. A Bankkártyás fizetési opciót követően azonban már csökkent az adminisztratív idő a rendelések kezeléséhez, miközben egyre több és több vásárlónk volt.

Kosárelhagyás, nem fizető megrendelések
A webshop újraépítése során kiemelten figyeltem arra, hogy minimalizáljuk a kosárelhagyások számát, és a már megrendelt termékek ki nem fizetését. Ezeknek az aprólékos beállításoknak köszönhetően egy felfelé ívelő, dinamikusan növekvő és biztonságos webshopot tudtam átadni Balázsnak.

kontrolldieta-weboldal-webshop-woocommerce-eladasok-statisztika-nyil

Felhasznált technikai megoldások:

WordPress weboldal átalakítás & gyorsítás
✓ Szupergyors VPS tárhely költöztetés [ Cloudways ]
Divi-ről Elementorra váltás
✓ WooCommerce shop optimalizálása
✓ Email automatika kialakítása [ Mailerlite ]
✓ Facebook Pixel, remarketing előkészítése FB hirdetésekhez
✓ SEO Keresőoptimalizálás onsite elemeinek rendbetétele
✓ Exit Popup, Leadmagnet építés tovább csiszolása
✓ Weboldal gyorsítása prémium megoldással [ WP Rocket ]
✓ Prémium biztonsági megoldások használata
✓ Webshop termékfotók módosítása és optimalizálása, megfelelő méretre vágása
✓ Bankkártya elfogadó hely regisztráció
Automatikus számlázás Billingo rendszerrel
✓ Különleges termékleírás kialakítás a hagyományos „termékkép + termékleírás 5 sorban”-hoz képest

A kész weboldal ezen a linken érhető el: kontrolldieta.hu

Előtte utána fotók

A lenti képgalériában megosztok néhány előtte utána fotót.

Főoldal előtte/utána

Kontrolldiéta wordpress Divi elementor weboldal átalakítás

Lead magnet oldal előtte/utána

elotte-utana-leadmagnet

Woocommerce termékoldal előtte/utána

elotte-utana-termek-elotte-utana

Pénztár oldal előtte/utána

elotte-utana-woocommerce

Matécsa Jonatán

Matécsa Jonatán

Wordpress weboldalak építésével, karbantartásával és/vagy tanácsadással segítem az induló, friss vagy jól haladó vállalkozásokat, így még több bevételt hoznak a weboldalak a tulajdonosaiknak. Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem. Bízom benne, hogy sikerült új ötleteket adnom valamint közelebb érzed magad egy jó döntéshez!

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn

Hasznos olvasnivaló

2020 ingyenesen letölthető évtervező naptár havi felbontással

Évtervező naptár - Ingyenes letöltés

✓ Akár A4-A0 méretben is kinyomtathatod, nem fog szétesni!
✓ Magyar "pirosbetűs" ünnepek jelöléssel

Friss tartalom értesítő

Kapcsolódó bejegyzések

Inspirációt keresel?

Kövess minket Facebook-on, és minden érdekes és motiváló cikkről elsőként fogsz értesülni!

Csak egy kattintás: